Jak wybrać ekspozytor na ciasto?

ekspozytory

Ekspozytor na ciasto jest niezbędny w każdym barze, kawiarni i restauracji. Ma on szereg zalet, jakie są doceniane na rynku. Czym wyróżnia się produkt? Na jakie stojak ekspozycyjny postawić? Co jeszcze przyda nam się w restauracji?

Elegancki ekspozytor na ciasto

ekspozytory

Do serwowania ciasta w każdym domu przyda się patera z płaską górą. Pozwoli wyeksponować torty i ciasta, wzbudzając apetyt naszych gości. Wypieki są lekko uniesione dzięki nóżce i wyróżniają się na tle innych potraw. Patery nie mogą mieć wysokich ścianek, gdyż płaska powierzchnia ma na celu ułatwić krojenie i nakładanie porcji placka. Doskonałą opcją do domu jest klasyczna patera na nóżce, wykonana z białej porcelany lub szklana. Pasuje praktycznie do każdej zastawy stołowej i na każdą imprezę. W ofercie sklepów znajdziemy też niskie patery, zazwyczaj w komplecie z łopatką do nakładania ciasta. Swoim wyglądem przypominają one duże talerze ze wzorami. Także są wykonywane z porcelany, ceramiki lub ze szkła.

Pojemnik na ciasto dwupoziomowy

Dwupoziomowy pojemnik na ciasto bardzo szykowanie się zaprezentuje. Pozwoli wyeksponować lub przetransportować tort, bez ryzyka zniszczenia i upadku. Z takiej opcji korzystają zazwyczaj cukiernicy i osoby zajmujące się wypiekami. Pojemnik przyda się nawet w domu, pozwalając na transport ciasta w dane miejsce. Zabezpieczymy słodkości, zachowując jednocześnie komfort i wygodę.

Zestaw do przystawek

W każdym domu przyda się także zestaw do przystawek, jaki pozwoli godnie przyjąć gości. Funkcjonalne zestawy sprawią, że nabierzemy apetytu i chętnie będziemy sięgać po przekąski, często podawane przed daniem głównym. Nowoczesne zestawy mogą być unikalnym pomysłem na prezent dla bliskiej osoby. Podczas doboru zastanówmy się, jaki model i kształt spełni nasze oczekiwania. Zestaw do przystawek jest na szeroką skalę wykorzystywany w gastronomii, tak samo jak ekspozytory i inne akcesoria.