Kostkarka do lodu – gwiazda każdej imprezy

kostkarka-do-lodu-typu-full-cube

Lato, słońce i bezchmurne niebo – takie warunki zdecydowanie sprzyjają popijaniu chłodnych koktajli. Do tego niezbędny jest lód. Mrożenie wody na specjalnych tackach jest rozwiązaniem, ale kiedy organizujemy większą imprezę, lód może się skończyć. Ciepły koktajl to nie to samo. Z pomocą przyjdzie nam wtedy maszyna do lodu. Dlaczego warto ją mieć na letnie imprezy?

Kostkarka do lodu – jednorazowy wydatek

Maszyna do lodu to urządzenie, które raz kupimy i mamy. Nie trzeba będzie więcej kupować lodu w worku, tacek czy innych rzeczy. Kostkarka do lodu załatwi sprawę raz na zawsze. Nie jest to też przecież wydatek rzędu kilkunastu tysięcy złotych, jeśli mówimy o niewielkiej, domowej kostkarce! Za taką mniejszą, do kuchni zapłacimy maksymalnie kilkaset złotych. Te w restauracjach są, rzecz jasna, już nieco droższe i zdecydowanie większe.

Szybkość maszyny

Nie bez powodu każda lepsza restauracja czy kawiarnia mają kostkarkę – zobacz co tracą: https://sklep.technica.pl/kostkarki-do-lodu. Lód robiony jest niesamowicie szybko, na bieżąco, gdy urządzenie jest włączone. To też przydatna opcja, gdy mamy gości i nie chcemy martwić się tym, że czegoś im zabraknie.

Wygoda

Podejście do maszyny i, po prostu, wzięcie kilku kostek lodu, jest bardzo wygodne. Maszynka do lodu może stać np. na stole czy na stoliku pomocniczym, a goście będą mogli sami nabierać odpowiednią ilość lodu dla siebie. Nie będzie też sytuacji, że ktoś musi jechać po lód do sklepu bądź trzeba poczekać, by więcej lodu się zmroziło. To małe problemy, ale potrafią zirytować gospodarza.

Nie tylko napoje – zdrowe sorbety dla gości

Lód nie jest przydatny tylko do napojów, ale też do sorbetów czy granity. Wystarczy zmiksować lód, cukier, sok owocowy i mamy zdrowy sorbet, bez dodatku chemii i konserwantów. Lodu potrzebna jest jednak spora ilość, ale z kostkarką nie będzie to żaden problem. Maszyna, w kilka minut, dorobi nam większą ilość.