Kompletując wyposażenie lokalu gastronomicznego warto wziąć pod uwagę wszystkie szczegóły. Jednymi z istotnych naczyń do serwowania są kosze na pieczywo. Ich wygląd będzie miał wpływ na poziom satysfakcji klientów. Pracownicy docenią modele, które łatwo jest utrzymać w czystości. Na jaki koszyk na pieczywo do lokalu warto się zdecydować?
Pojemniki do serwowania pieczywa – dostępne rozwiązania
Wśród najpopularniejszych modeli dostępnych na gastronet24 można odnaleźć plecione koszyki z naturalnych materiałów. Jednymi z najbardziej cenionych są tutaj akcesoria wiklinowe. To wyjątkowo trwałe i atrakcyjne rozwiązanie, które pozwoli zadbać o unikalny charakter lokalu. Decydują się na takie ręcznie wykonane pojemniki należy jednak liczyć się też z nieco wyższą ceną.
Wśród atrakcyjnie prezentujących się alternatyw można z kolei odnaleźć koszyki z rattanu i materiałów syntetycznych. Te ostatnie często skutecznie imitują naturalne materiały, a jednocześnie ułatwiają zachowanie czystości. Co jeszcze warto wiedzieć?
Nowoczesne rozwiązania do modnych restauracji
Wiklinowe i drewniane kosze świetnie sprawdzą się we wnętrzach rustykalnych, klasycznych lub boho. Wszelkie naczynia należy jednak dopasowywać do wystroju i charakteru restauracji. W pomieszczeniach minimalistycznych, nowoczesnych i skandynawskich lepszym rozwiązaniem mogą okazać się metalowe kosze na chleb i bułki. Modele z tej kategorii również zapewniają wyrobom odpowiedni przewiew powietrza. Charakteryzuje je jednak unikalny design. Często można je również myć w zmywarce.
O czym powinno się pamiętać?
Chcąc zadbać o to, aby restauracja była uznawana za profesjonalną, warto dobrać kształt koszy do rodzaju serwowanego pieczywa. Bagietki powinny być podawane w odpowiednich, podłużnych koszach. Bułki wart z kolei umieścić w wyższych, okrągłych pojemnikach. Przemyślanie dobrane koszyki okażą się właściwym rozwiązaniem