Piec Rational – wielość funkcji i łatwa obsługa podczas gotowania potraw

piec-konwekcyjno-parowy-elektryczny

Osoby często gotujące i lubiące to robić, doskonale zdają sobie sprawę z tego, jak istotne jest posiadanie dobrej jakości sprzętów, które usprawniają przygotowywanie posiłków. Nie inaczej jest w restauracjach, które wręcz wymagają dokładnego podejścia do tematu sprzętów kuchennych. Dobrym rozwiązaniem w takich miejscach są piece konwekcyjno parowe Rational, które posiadają wiele przydatnych funkcji.

Do jakich typów kuchni przydaje się piec Rational?

Piec Rational nadaje się do gotowania w kuchniach przemysłowych. Jest przydatnym sprzętem w restauracjach i innych punktach gastronomicznych. Pozwala na oszczędne i sprawne gotowanie, oferując wiele funkcji – m.in. zarządzanie wilgotnością w komorze gotowania (Clima Plus). Funkcję tę można zmieniać co 10%, dzięki czemu przyrządzanie potraw odbywa się ze szczególną dokładnością. Poziom wilgotności można też kontrolować na cyfrowym wyświetlaczu.

Jakie funkcje posiada piec konwekcyjno parowy Rational?

Piec konwekcyjno-parowy Rational posiada wiele zalet, wśród których można wymienić tzw. nowoczesne inteligentne systemy. W zależności od modelu pieca wyróżnia się m.in. dane funkcje:

– iCookingSuite,
– iCareSystem,
– iProductionManager,
– iDensityControl.

Najnowsze rozwiązania technologiczne wykorzystane przy tworzeniu urządzeń pozwalają przyrządzać potrawy z użyciem wielu funkcji, jednak w niezwykle szybki i prosty sposób. Obsługa pieca jest intuicyjna, by każdy – nawet laik – mógł bez problemu obsłużyć sprzęt. W wielu modelach można skorzystać z wyboru ustawień indywidualnych, a także wspomagać się książką kucharską. Czyszczenie pieca również jest możliwie najbardziej ułatwione – piec posiada system czyszczenia, które można przeprowadzić nawet w 12 minut i bez nadzoru. Bez problemu da się więc odłożyć mycie pieca na noc, oszczędzając swój czas. W zależności od stopnia zabrudzenia wybiera się jeden z dziewięciu trybów.

Wybór pieca Rational to spore ułatwienie – zarówno dla pracowników punktów gastronomicznych, jak i domowników. Liczba funkcji zdecydowanie przewyższa te zawarte w standardowych piekarnikach.